המטה החדש של REI הוא כמו מחנה קיץ למבוגרים

שלם עם ביצות אוכמניות ומדורה.

המטה החדש של REI הוא כמו מחנה קיץ למבוגרים

ברובע האביב של בלוויו, 20 דקות מזרחית לסיאטל, מתגלה סוג חדש של מקום עבודה. מעצבי משרד האדריכלות NBBJ עשו מדיטציה כיצד נראה המשרד האידיאלי של העתיד, ומצאו זאת: רחובות בשמיים, חללי ישיבות הניתנים להתאמה ותכונות בחוץ כמו ביצות אוכמניות ומדורה. זהו המטה החדש של חברת REI בחוץ.



REI היא שיתוף פעולה שמוכר ציוד חיצוני, ולכן מקום עבודה שהתעדף קיימות והרמוניה בין הנוף של צפון מערב האוקיינוס ​​השקט לבין מרחבי העבודה בתוך הבניין היה בעל חשיבות עליונה. נכון לעכשיו, המטה של ​​REI ממוקם בקנט הסמוכה, ויותר מ -1,400 איש עובדים שם; ביולי הקרוב, לעובדים יש תוכניות לעבור באופן מלא לקמפוס החדש של שמונה דונם בלוויו.

עיבוד אווירי המציג את הבניין כולו, כולל גני הגג. משמאל, נמצאת תחנת רכבת קלה חדשה, שנפתחת בשנת 2023 (המחברת אותה לחלקים אחרים של בלוויו, סיאטל ושדה התעופה סי-טאק). [תמונה: באדיבות NBBJ]



עם REI, אחד הדברים שדנו בהם ממש מוקדם היה יצירת מנהלי התקנים לעיצוב; האחד היה 'הכל בחוץ', ולכן היה ממש חשוב שהגבולות של פנים וחוץ יטשטשו, אומרת מינדי לוין-ארצ'ר, שותפה ואדריכלית ב- NBBJ שתכננה את המטה של ​​REI. היה חשוב שבכל יום ביום העבודה תוכל להיות בחוץ פיזית או לראות חזותית בחוץ.



מקום העבודה הוא בעצם סדרה של שבילים; הפרויקט מקיף שתי חצרות חיצוניות גדולות המחוברות באמצעות גשרים. חזית הבניין מסומנת על ידי חלונות גדולים ודלתות מוסך, המתגלגלות כדי להזמין אור טבעי ורוח קרירה למשרד. בעוד שרוב מעצבי סביבת העבודה מסכימים שחלונות המיועדים לפירוק מרחב קיר ולאפשר כניסת אור חיוניים לעובדים כיום, משרד משרד REI לוקח את זה צעד קדימה: דלתות בקנה מידה גדול אינן מדמות את התחושה של להיות בחוץ , הם מבטיחים זאת.

אחד מאזורי הגן החיצוניים הרבים, המראה את הקשר בין משרד לחוץ. התמונה מציגה כמה דלתות מגולגלות שנפתחות עד הסוף ואחת נפתחה באמצע הדרך. [תמונה: באדיבות NBBJ]

ניקי איסטרדיי, מנהלת עיצוב הניסיון של REI שפיקחה על עיצוב הקמפוס החדש, אומרת שהסביבה הטבעית מילאה תפקיד גדול בהגיית החלל: בסיאטל יורד גשם כל הזמן, ולכן דאגנו שהמסדרונות יהיו פתוחים אבל מכוסה כך שתוכל להיות בחוץ אבל עדיין לעשות את העבודה שלך, ותוכל ללכת בין כל פגישה או משרד על ידי הליכה בחוץ, וזה די מדהים.



אחד מנהלי התכנון האחרים של NBBJ היה קונספט בשם 80/20, שבו NBBJ מתכנן את רוב התשתיות הדרושות, אך מעניק לעובדים את החופש להתאים את החלל. במסגרת זו, חברת האדריכלות סיפקה דברים כגון חדרי ישיבות ומסלולים ברחבי הקמפוס, אך משאירה פרטים מסוימים בידי REI (כמו אופן השימוש בשטח הירוק הממוקם על גג הבניין). הם יכולים לשנות את המרחב שלהם באופן קבוע לעבודה עם כל מה שהם צריכים ורוצים בזמן מסוים, אומר לוין-ארצ'ר. נתנו להם את התשתית כדי לבדוק מה שהם רוצים, נתנו להם את המבנה שהם עשויים להזדקק להם, ואז הם הולכים לעשות זאת בצורה שהם צריכים. . . פרטים הם באמת משהו שהם הולכים לספק.

אזור משותף ברמות מקום העבודה מציג מקום לישיבות צוות + התאמה אישית, עם תצוגות ישירות לעמיתים בחלקים אחרים של הבניין, בחוץ וכו '. הוא מציג גם את החלונות המגלגלים. [תמונה: באדיבות NBBJ]

מלאך מספר 3333 פירושו

באופן לא מפתיע עבור חברה המקדמת אורח חיים פעיל, במטה יש מדרגות בכף. REI היא תרבות מדרגות: הם אוהבים לזוז, הם לא יושבים, הם רוצים להסתובב בפרויקט כמיטב יכולתם, אומרת לוין-ארצ'ר. כללנו מדרגות נוספות שלא בהכרח נדרשות ליציאה, אלא רק לנוע. אתה יכול להסתובב בקלות בפרויקט ולקבל את התרגיל הזה.



אזור עבודה ליד הלובי. שימו לב לאח הפנימי, וגם לדורה הגדולה החיצונית, המשמשת להתכנסויות גדולות בחברה. עובדים יכולים לפתוח דלתות/חלונות כדי להשתתף במפגשים אלה, לעמוד על גרם המדרגות החיצוניות או לעמוד ליד בור האש. [תמונה: באדיבות NBBJ]

הסביבה מסביב הייתה פעם קהילה חקלאית עשירה. הם נבנים רק לאחרונה באמצעות תשתיות כמו מערכת מעבר ובניינים גדולים כמו זה. כדי לשמור על תקינות מחוז האביב, NBBJ פתחה לציבור שבילים המתפתלים דרך הקמפוס, ופעלה לשילוב אלמנטים טבעיים שדיברו על ההיסטוריה של האזור. הקהילה החקלאית גידלה אוכמניות ולכן היה חשוב להחזיר זאת. . . בחלק המזרחי של הפרויקט, שהוא כביש ציבורי, שם נמצאים ביצות האוכמניות. אז לא רק ל- REI תהיה גישה לביצות, אלא גם לציבור, אומרת לוין-ארצ'ר. אחת מחצרות הקמפוס, הממוקמת בקומה הראשונה, כוללת מדורה חיצונית גדולה. זו הופכת להיות ההזדמנות הנהדרת הזו לערוך מפגש או פגישה או הכרזה, ואתה יכול לצאת על גשר או על גרם מדרגות חיצוני ולהסתכל למטה, היא אומרת.

אפילו הריהוט מהנהן בחוץ ונועד לצמצם פסולת. עבור תחנות עבודה, הן עשויות מקוביות קצבי עץ אלון. . . אין הרבה בזבוז כשאתה עובד עם החומר הזה, אומר איסטרדי. פתחנו קמפוס נוסף לפני כחמש או שש שנים, ובחרנו משם הרבה רהיטים. . . זה כנראה כבר לא הרהיט הכי מגניב, רק כי הזמן משנה את העיצוב. . . אבל אנחנו מערבבים את הישן עם קצת חדש כדי שנוכל להפיק חיים נהדרים מהעיצובים הישנים. המטה משתמש גם בעץ משוחזר מעצים מתים וקורות גשר ישנות (שהיה צריך לקרוע לפני שהעיר בנתה גשר חדש) לייצור שולחנות וכיסאות.

המטה משמש לעתים קרובות כפרסומות של החברות שהם משרתים. הקמפוס החדש של REI אינו יוצא מן הכלל. אבל עבור חברה שהעסקים שלה בחיק הטבע, עיצוב בר קיימא הוא לא רק עניין של קידום עצמי; זה שימור עצמי.